QRM productieplanning software

 

PROPOS in detail


2 PROPOS schermen in de fabriek: de linker voor informeren en aansturen van de productiecel LASSEN

Wat is PROPOS?
PROPOS is een uniek Job Shop Control system. PROPOS software navigeert uw productieorders over de werkvloer. Het valt onder de groep van Manufacturing Execution Systems (MES). Het is speciaal ontworpen voor productiebedrijven met een stappenproductie waar mensen een grote rol op de productievloer spelen.

Op gebruikersvriendelijke maar krachtige wijze helpt PROPOS u met het krijgen van grip op uw productie en op uw productieplanning. Verder helpt het backorders te voorkomen, uw levertijden te verkorten en deze betrouwbaarder te maken. PROPOS geeft u inzicht en overzicht, helpt u sturen en geeft u een schat aan informatie voor het nemen van de juiste beslissingen op ieder niveau in uw organisatie. Uw onderhanden werk (WIP) neemt af en de klanttevredenheid neemt toe.

Met PROPOS bent u af van continu herplannen, planningen die toch niet uitkomen, hardnekkige backorders, elkaar de schuld daarvan geven en een gebrek aan overzicht.

Waar uw ERP systeem stopt, pakt PROPOS de draad op. Het helpt u verder waar traditionele planningssoftware faalt. Het is de missing link voor uw fabriek!

PROPOS sluit naadloos aan op de principes van Lean Manufacturing en Quick Response Manufacturing (QRM). Sterker nog, het is mede ontwikkeld door n van de koplopers op het gebied van QRM in Nederland! Het is echter niet noodzakelijk dat u bezig bent met Lean Manufacturing of QRM om van PROPOS te profiteren.

Als eerste ter wereld biedt PROPOS een digitaal POLCA systeem dat er voor zorgt dat er nooit 'file' in uw fabriek ontstaat met oncontroleerbare levertijden tot gevolg! Klik op de bovenstaande link voor meer over de digitale POLCA module van PROPOS.

Waarin PROPOS zich onderscheidt? De verantwoordelijkheid van PROPOS gaat verder dan het maken van een planning. PROPOS geeft realtime aan iedereen inzicht in wat er in uw fabriek gebeurt. Waar het goed gaat en waar het dreigt mis te lopen met orders. Mensen nemen daardoor hun verantwoordelijkheid en u kunt op tijd bijsturen zodat orders op tijd bij uw klant komen.

Hoe werkt PROPOS?
PROPOS haalt productieorders uit uw ERP systeem en begeleidt deze vervolgens stap voor stap door uw productie voor een optimaal resultaat. Ook als u geen ERP systeem heeft dat productieorders ondersteunt, dan kunnen wij voorzien in een systeem waarmee u productieorders kunt aanmaken en beheren.

PROPOS voor uw mensen op de werkvloer
En van de unieke aspecten van PROPOS is de integratie met de werkvloer. Feitelijk is dat waar PROPOS om draait: uw sterrenteam van spelers op de werkvloer. Via uiterst gebruikersvriendelijke schermen (touchscreens) toont PROPOS de mensen op de werkvloer precies de informatie die voor hen belangrijk is. Zij werken altijd aan de juiste order. Dreigt een order te laat te komen? Dan zien zij dat direct zodat zij de mogelijkheid hebben daar op tijd iets aan te doen. Verder zorgen de schermen in uw fabriek voor totale openheid en betrokkenheid op de productievloer.

   
 

Via zeer gebruikersvriendelijke schermen ondersteunt PROPOS de medewerkers in uw fabriek en verzamelt PROPOS een schat aan informatie.

 


Van het fenomeen 'spoedorders' kunt u afscheid nemen. Zij verstoren niet langer uw productieproces. Via PROPOS verschijnt in elk deel van uw fabriek de belangrijkste order altijd bovenaan op het scherm. Zo zal deze op maximale snelheid door uw productie rollen.

Naast informatie over actuele productieorders zien uw medewerkers ook wat de voorspelde werkvoorraad voor hen de komende tijd is. Zo kunnen zij zelf beter inschatten hoe druk het gaat worden, of er moet worden overgewerkt en of er wel of geen ruimte is om vrije dagen op te nemen. Bewustwording en eigen verantwoordelijkheid worden gestimuleerd.

PROPOS voor uw planner en productieleider
Ook voor uw planner en productieleider brengt PROPOS rust. Het is zelfs de vraag of de traditionele functie van planner nog wel nodig is als u met PROPOS werkt.

PROPOS genereert een vrijgavelijst (autorisatielijst) voor de productieorders. Een productieorder die u op de vrijgavedatum (autorisatiedatum) start zal onder normale omstandigheden op tijd klaar zijn. Daarbij houdt PROPOS rekening met de stilstandtijden in uw fabriek zodat de order niet te laat komt als het ergens even tegenzit. Anderzijds helpt PROPOS uiteraard uw stilstandtijden zo veel mogelijk te elimineren om uw doorlooptijden te verkorten.

   
  En van de dashboardschermen is de vrijgavelijst. Als u op de voor-gestelde datums aan de orders begint, zullen zij op tijd klaar zijn.  
Doordat uw productieleider of planner in een zo vroeg mogelijk stadium inzicht heeft in de interne backorders die in uw fabriek ontstaan, kan hij al in het vroegste stadium actie ondernemen. Er is voldoende tijd de productieorder alsnog op tijd klaar te krijgen.

Verder heeft uw productieleider of planner op ieder moment real-time inzicht in de voorspelde bezetting van elk onderdeel van uw fabriek voor de komende periode. Hiermee kan hij ruim op tijd anticiperen en pieken en dalen in uw productie opvangen. Daardoor garandeert u de levertijden van uw orders.

   
  Per onderdeel van uw fabriek weet u de voorspelde bezetting. U kunt ruim van tevoren zien waar u wanneer actie moet ondernemen om levertijden te kunnen garanderen.  


PROPOS voor uw werkvoorbereiding en verkoop
Het inzicht in de bezetting van uw fabriek helpt uw verkoop en werkvoorbereiding om betere levertijden af te geven. Het stimuleert ook de communicatie tussen uw kantoor en de fabriek.

Daarnaast geeft PROPOS altijd een actueel beeld van elke willekeurige productieorder in uw fabriek. Uw medewerkers kunnen razendsnel vragen van klanten beantwoorden over de status van hun bestelling.
 
   
  Altijd actueel gedetailleerd inzicht in de status van elke order.  
Voor het (strategisch) management

PROPOS verzamelt een schat aan informatie over de processen in uw fabriek. Deze informatie kunt u analyseren en helpt u de juiste (strategische) beslissingen te nemen. De mogelijkheden zijn zo goed als eindeloos. U kunt bijvoorbeeld meer te weten komen over bottlenecks in uw fabriek en wanneer die ontstaan. U kunt  wachttijden en doorlooptijden van orders in elk gedeelte van uw fabriek in kaart brengen. Ook uw interne en externe leverbetrouwbaarheid kunt u gemakkelijk monitoren.

Met al deze gegevens kunt u beslissingen nemen over hoe u uw levertijden verder kunt verkorten en de leverbetrouwbaarheid verder kunt verhogen. U kunt betere beslissingen nemen over investeringen die wel of niet moeten worden gedaan.
 
   
  PROPOS verzamelt een schat aan informatie voor analyse.
 
 
   
  PROPOS creert zonder moeite MCT maps.  

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 
Digitale POLCA

PROPOS presenteert met trots als eerste ter wereld een
digitaal POLCA systeem! Krachtiger dan de versie met fysieke kaarten en veel gemakkelijker te implementeren. Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken wij graag wat digitaal POLCA voor uw bedrijf kan betekenen.
 

PROPOS, QRM en Lean

Bent u nog niet bezig met Lean Manufacturing, QRM of iets soortgelijks? Dan helpt PROPOS u toch met het oplossen van de op deze website genoemde punten. Begint u net met Lean of QRM, dan helpt PROPOS u die implementatie sneller en beter in te voeren. Is uw bedrijf al ver gevorderd met deze materie? Dan helpt PROPOS u de volgende stappen voorwaarts te maken.

Direct contact met ons?

Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Uw naam:
Bedrijfsnaam:
E-mail:
Vraag:
 

 

Wat PROPOS uniek maakt
  1. Werkt waar het om draait: in uw fabriek.

  2. Niet plannen maar vrijgeven en monitoren.

  3. Voor waar uw ERP systeem stopt en waar uw productie planning software faalt.

  4. Door de praktijk, voor de praktijk.

  5. Eerste digitale POLCA systeem ter wereld.

 
(c) 2012  PROPOS software   |   PROPOS software   |   Voltastraat 84   |   7006 RW   |   Doetinchem   |   (+31) (0) 850 479 865   |   info@propos-software.nl