QRM productieplanning software

 

De beste tips voor meer flow in productie

Hoe maakt u uw productieproces zo lean mogelijk als u werkt met klantspecifieke projecten en dus weinig herhaalde orders? Procesverbeteren.nl maakte van alle oplossingen die de afgelopen tien jaar de revue passeerden een lijst met de 11 beste tips voor meer flow. Mooi om te zien dat PROPOS de belangrijkste van die tips in een handomdraai kan integreren in uw proces.
 

Tip: Maak de fysieke waardestroom zichtbaar
In het productieproces ondergaan producten of halffabricaten vaak verschillende sets van bewerkingen, afgestemd op de klantwens. “Logistiek gezien lijkt dit op het laten rijden van stoptreinen over een spoornetwerk zónder vooraf bekende dienstregeling. Het logistieke besturingssysteem POLCA, speciaal ontwikkeld voor een jobshop-omgeving, kan dan een goede oplossing zijn om de werkstroom te reguleren en opstoppingen te voorkomen.” Bij POLCA produceert ieder werkstation alleen voor een volgend station als daar capaciteit is om die order te ontvangen. Zo niet, dan gaat de route op ‘rood’ en wordt er gewerkt aan een andere order. Meer weten over POLCA? Op 28 september geeft PROPOS een lezing tijdens het Business Software event in Barneveld. Meld u nu gratis aan via https://inschrijven.mikrocentrum.nl/form.php?project=312569.

Kijk hier alvast voor meer informatie: Digital POLCA
.

Tip: Maak de intellectuele waardestroom zichtbaar
Vaak worden onzekerheden in het productieproces opgevangen door elke stap afzonderlijk ruim in te plannen. Hierdoor ontstaat er veel onnodige ‘tussenruimte', meer onderhanden werk en minder overzicht. De kosten nemen toe, de kans op fouten neemt toe en zelfs het risico op te laat leveren kan toenemen. Terwijl vooral belangrijk is dat de klant zijn order zo snel en goedkoop mogelijk krijgt! Door alle stappen in kaart te brengen, en precies de juiste hoeveelheid buffertijd te rekenen, kun je continu meten in hoeverre een project nog op schema ligt. Projecten met een lage buffer krijgen zo automatisch meer prioriteit, waardoor een veiligheidsnet in de vorm van een extra tijdsbuffer zelfs helemaal niet meer nodig is. Dit mechanisme is volledig geïntegreerd in PROPOS. Productieorders kunnen volautomatisch realtime worden geprioriteerd, (mede) dankzij deze technieken.
 

Tip: Vorm cross-functionele teams
Quick Response Manufacturing (QRM) richt zich specifiek op het verbeteren van het productieproces in high mix/ low volume bedrijven. Tijdwinst staat voorop: de klant ontvangt zijn order zo snel mogelijk. Om dat te realiseren wordt de werkvloer opgedeeld in productiecellen waar bij elkaar horende bewerkingen worden uitgevoerd door een (vaak multidisciplinair) team. PROPOS werkt aan de hand van productiecellen en kan zo de voortgang monitoren en reguleren van het productieproces. Iedereen ziet actueel op het scherm welke orders eraan gaan komen van andere productiecellen, welke prioriteit hebben en welke extra aandacht verdienen door een lage buffer. Er wordt dus altijd gewerkt aan de juiste order met de hoogste prioriteit.

Bekijk alle tips via onderstaande link. De uitgebreidere variant van bovenstaande tips vindt u bij tip 4, 5 en 7.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Direct contact met ons?

Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Uw naam:
Bedrijfsnaam:
E-mail:
Vraag:
 

 
(c) 2016  PROPOS software   |   PROPOS software   |   Voltastraat 84   |   7006 RW   |   Doetinchem   |   (+31) (0) 850 479 865   |   info@propos-software.nl