QRM productieplanning software

 

Berichten
Quaegebeur Machinebouw kiest voor PROPOS
PROPOS verwelkomt Quaegebeur Machinebouw uit Izegem (BE) als klant. Quaegebeur Machinebouw is gespecialiseerd in de toelevering van draai- en freeswerk en gelaste onderdelen volgens klantspecificatie. Daarnaast vindt u bij Quaegebeur alles onder ťťn dak voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van uw (speciaal)machine.

Om de productieplanning en aansturing van de werkvloer te vergemakkelijken en beter overdraagbaar te maken, heeft Quaegebeur Machinebouw gekozen voor PROPOS software. Ook hier gaan wij de komende weken ons best doen om een geslaagde implementatie te realiseren.

Binnenkort meer over deze implementatie.
 

19 & 20 juni QRM World Conference 2018, PROPOS sponsort
Deze zomer vindt het grootste QRM evenement van dit jaar, de QRM World Conference 2018, plaats in Eindhoven. PROPOS is sponsor van deze must voor (toekomstige) QRM-bedrijven vol interessante masterclasses, case studies, simulation games, netwerkmogelijkheden en workshops, waaronder van QRM-grondlegger Rajan Suri.

Registreer op de website van het QRM instituut.
 

System Flex Dongen kiest voor PROPOS
Ook System Flex in Dongen kiest PROPOS software voor productieplanning en werkvloeraansturing. Vanuit Exact Online zullen productieorders worden ingelezen en PROPOS zal het productieproces begeleiden en optimaliseren. Daarbij zal veel tijd worden bespaard bij het plannen en de dagelijkse aansturing van de werkvloer. Daarnaast zal PROPOS actief helpen doorlooptijden te verkorten. Ook bij dit project werken we samen met Auxil, Exact Online specialist te Berkel en Rodenrijs.

Lees bij onze referenties een uitgebreid interview met System Flex.
 

PACKO INOX kiest voor PROPOS
PACKO INOX uit Zedelgem kiest voor PROPOS. De komende tijd gaan we daar aan de slag met het maken van de indeling van de productiecellen, het koppelen van  PROPOS aan Microsoft Axapta en het opleiden en trainen van mensen in het werken met PROPOS. Ook hier gaan we weer voor het beste resultaat.


 

PROPOS live bij Garsy
Vandaag zijn we met PROPOS live gegaan bij Garsy. De afgelopen periode is de koppeling tussen Exact Online en PROPOS gerealiseerd. Bewerkingsplannen zijn in Exact ingevoerd en productieorders aangemaakt. Garsy heeft haar productie-omgeving flink onderhanden genomen. Er zijn visuele markeringen aangebracht om de PROPOS implementatie extra kracht bij te zetten. Het is nu goed te zien waar welke productiecel is en wat de buffervakken zijn. Chapeau! We hebben opleidingen en trainingen verzorgd, PROPOS geÔnstalleerd in de cloud-omgeving, PROPOS geconfigureerd en getest. En dat dus allemaal met succes: vanaf nu begeleidt ook PROPOS dit productieproces.

Naast Garsy en PROPOS zijn ook twee andere bedrijven bij deze implementatie betrokken geweest. Wij bedanken ERS ICT uit Doetinchem voor het leveren en installeren van de cloudomgeving voor PROPOS. Daarnaast heeft Auxil uit Berkel en Rodenrijs een mooie prestatie geleverd door de koppeling met Exact Online te realiseren en de mensen bij Garsy op te leiden in het gebruik van de productiemodule van Exact Online.


PROPOS live bij Metaglas
Eind 2017 is PROPOS live gegaan bij Metaglas in Tiel. De koppeling met Navision is gereed, PROPOS is geconfigureerd en getest, de schermen op de werkvloer zijn gemonteerd, de medewerkers hebben opleiding en training gehad en werken nu volop met de PROPOS schermen.

Vanaf nu kan Metaglas real time de situatie op de werkvloer volgen. Knelpunten zijn direct zichtbaar en kunnen vroegtijdig worden aangepakt. Productiemedewerkers zijn altijd met de juiste order bezig, ook in situaties waarbij telkens veranderingen optreden die gevolgen hebben voor de planning.


PROPOS verwelkomt Garsy nv als klant
PROPOS software verwelkomt Garsy nv uit Malle (BE) als klant. Dit najaar gaan we daar een groot succes van maken.


Lees hier het interview met Garsy (PDF bestand).


PROPOS verwelkomt Metaglas als klant
PROPOS software verwelkomt Metaglas uit Tiel als klant.

Lees er meer over bij onze referenties.


PROPOS-points: robuust en flexibel
Met het door PROPOS zelf ontwikkelde PROPOS-point is het implementeren van PROPOS in uw bedrijf nog gemakkelijker geworden en nog flexibeler! De robuuste PROPOS zuil kan tegen een stootje en misstaat niet op de werkvloer of op kantoor. Waar nodig kan het PROPOS-point worden uitgebreid met uitneembaar plateau voor toetsenbord en muis.


Snel stappen maken met PROPOS
Veel bedrijven denken dat ze eerst met allerlei QRM/Lean consultants aan de slag moeten om orde in de chaos te scheppen voordat ze de stap naar PROPOS kunnen maken. Dat zijn vaak lange trajecten waar veel tijd en geld in gaat zitten, en die  helemaal niet nodig zijn. Je kunt meteen al PROPOS introduceren in je bedrijf en direct inzicht krijgen in het onderhanden werk en de knelpunten. Je begint direct met besparen en signaleert de verbetermogelijkheden die anders pas veel later aan het licht zouden komen.

Eigenlijk heel simpel dus, en helemaal niet zoín ingewikkeld traject. Zie het zo, als bedrijf ga je ook niet eerst nog een tijd je boekhouding op papier zitten doen, of je tekenaars op een tekentafel laten tekenen voor ze met de computer aan de slag gaan. Ze gaan meteen van start met het ERP-systeem of 3D-CAD-systemen. Zo werkt het ook met PROPOS. Snel stappen maken, zonder lang voortraject.


 

Binnenkort beschikbaar: PROPOS aansluiten op elk ander systeem
Straks kan je elke gewenste functionaliteit integreren in PROPOS, zodat het precies aansluit op je andere processen en software. Denk bijvoorbeeld aan kwaliteitmetingen op productorders, het bijhouden van materiaalverbruik, het automatisch printen van etiketten, het maken van pakbonnen, enzovoort. Software op maat dus, maar dan geÔntegreerd in PROPOS. Zo kun je elke denkbare toepassing in het productieproces met PROPOS ondersteunen.

Tijdens het in bewerking nemen of gereedmelden van productorders kan PROPOS controleren of een maatwerkmodule moet worden geopend. Daarbij geeft PROPOS al specifieke informatie mee zodat de maatwerkmodule precies toegespitst is op die productorder. Ook kan de maatwerkmodule aan PROPOS laten weten of aan alle voorwaarden is voldaan om de order ook daadwerkelijk in productie te mogen nemen of gereed te mogen melden.

Met deze nieuwe functionaliteit kan je PROPOS koppelen aan elke ander denkbare softwareoplossing in je bedrijf. Hierdoor ontstaat een nog beter geÔntegreerde situatie, op weg naar de volledige Smart Factory!


 

Simulator module beschikbaar: snel weten of de order past
Wist je dat je met de nieuwste versie van PROPOS gemakkelijk vooraf kunt zien of een order wel of niet in de planning past? We hebben de laatste maanden hard gewerkt aan deze nieuwe functionaliteit, zodat je vooraf kunt zien hoe een productieorder in PROPOS zal worden ingepland en of er voldoende capaciteit is. De simulator geeft daarbij zelf al mogelijke problemen aan. Zo voorkom je dat je in de problemen komt en behoud je tevreden klanten.


 

PROPOS start implementatie met Digital POLCA
PROPOS start met een nieuwe implementatie bij een toonaangevend metaalbedrijf in de regio Utrecht. Bij dit bedrijf koppelen we PROPOS aan Ridder ERP. Om de doorstroom van orders te optimaliseren gaan we onze Digital POLCA module toepassen.
 

PROPOS start implementatie bij een meubelfabriek in Oost-Nederland
Bij een meubelfabriek in Oost-Nederland zijn wij onlangs gestart met de implementatie van PROPOS. Samen met de medewerkers van dit bedrijf gaan wij er een groot succes van maken!


PROPOS ontwikkelt SAP koppeling
Voor een Zwitserse klant heeft PROPOS een koppeling met SAP ontwikkeld. Werkt u ook met SAP en heeft uw bedrijf moeite om grip op productieplanning te krijgen of om doorlooptijden te verkorten? Neem dan gerust contact met ons op.


 

Batelaan Kunststoffen B.V. kiest voor PROPOS
Gemakkelijker plannen en kortere doorlooptijden realiseren zijn doelstellingen van Batelaan Kunststoffen. Daarom hebben zij voor PROPOS software gekozen. Samen maken wij dat de implementatie van PROPOS bij Batelaan een groot succes wordt!

PROPOS was al succesvol in de metaal- en houtsector en met deze implementatie zullen wij ook onze waarde in de kunststofsector bewijzen.
 

Nog betere bewaking van de voortgang van orders
De nieuwste versie van PROPOS bevat een nog betere bewaking van de voortgang van uw productieorders. Dat betekent dat u zich alleen nog om de uitzonderingen hoeft te bekommeren, die PROPOS u op een presenteerblaadje aanreikt.
 

PROPOS Smart Planner: extra rust in uw organisatie
Misschien bent u al goed op weg met productiecellen, zelfsturende teams en flexibele capaciteit. Toch zijn er situaties waarin er zulke pieken in gevraagde capaciteit ontstaan dat u die niet meer (intern) kunt verwerken. En dat terwijl de week of de weken daarvoor misschien nog ruimte zit. Om die onbalans op een verantwoorde wijze op te vangen, introduceert PROPOS de Smart Planner. Volgens de principes van QRM helpen wij u hiermee om volautomatisch ook in deze situaties de balans op de werkvloer te bewaren. Dat geeft rust en zekerheid als het gaat om het op tijd leveren aan uw klanten met een zo kort mogelijke doorlooptijd.
 

Investeer nķ in de digitale fabriek
In Link Magazine van april 2015, waarschuwt Egbert-Jan Sol (TNO / voorzitter van Smart Industry Nederland) Nederlandse bedrijven dat het nķ tijd is te investeren in de digitale fabriek. Flexibele productieautomatisering is een noodzaak om de komende jaren aan de eisen van de markt te kunnen blijven voldoen: steeds meer productvarianten foutloos steeds sneller leveren.

Dat sluit naadloos aan bij PROPOS software: digitale productieaansturing gecombineerd met slimme planning, gebaseerd op de principes van QRM en Lean Manufacturing. Daarmee verlaagt u productiekosten en verkort u uw levertijden. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.


Provan wint 'Fabrieken van de toekomst' award
Wij feliciteren onze Belgische klant Provan met het winnen van de 'Fabrieken van de toekomst' award 2015.

Het betreft een onderscheiding van technologiefederatie Agoria en Sirris, voor bedrijven die zich het best hebben voorbereid op de toekomst, fabrieken die fors investeren in de modernisering van hun machines, digitalisering, betrokkenheid van het personeel en ecologie, waardoor ze tot de wereldtop behoren.
Meer informatie over Provan, QRM en de rol van PROPOS vind je op:
https://www.youtube.com/watch?v=SZoYOXlTQq8
en algemene informatie over het winnen van de award op:
http://storage.condros.eu/uploads/provan/FILE_579CFE53-F86C-4C62-B229-504394F2D556.PDF
 

Succesvolle oplevering PROPOS in Wijchen
De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met de implementatie van PROPOS bij een bedrijf in Wijchen. En met resultaat! Vanaf het eerste moment ontstond real time inzicht in de situatie op de werkvloer. Maar ook inzicht in de acties die de komende weken moeten worden ondernomen om productieorders op tijd af te krijgen. En met de gegevens die nu door PROPOS worden verzameld, kunnen ook op langere termijn verbeteringen worden doorgevoerd.


Een gezond en succesvol 2015 gewenst!

PROPOS software wenst u een gezond en succesvol 2015!


Business Software Event 7 oktober 2014
Het was
een leuke en interessante dag op het Business Software Event in Eindhoven. Wij hopen de mensen die wij daar hebben gesproken binnenkort nogmaals te ontmoeten. Samen hen bespreken wij graag hoe PROPOS software ook bij hun bedrijf doorlooptijden kan verkorten, leverbetrouwbaarheid kan verhogen en productiekosten kan verlagen.


PROPOS in oktober op beurs Business Software
Op 7 oktober 2014 ontmoet u PROPOS op hťt Business Software Event in Eindhoven, georganiseerd door het Mikrocentrum. Heeft u nog vragen over onze oplossing? Of wilt u een demonstratie van hoe PROPOS werkt? Dan ontmoeten wij u graag op 7 oktober!


Bedrijf regio Nijmegen kiest voor PROPOS

PROPOS gaat een bedrijf in de industriŽle houtsector helpen met het brengen van rust op de werkvloer en met het verder verkorten van levertijden. Dit bedrijf is volop bezig met QRM en zij zien PROPOS als een logische stap voor het professionaliseren van de aansturing en het monitoren van hun processen en van hun QRM implementatie.Nieuwsbrief juni 2014 is uit
De  PROPOS nieuwsbrief van juni is uit. In onze nieuwsbrieven leest u meer over ontwikkelingen rond PROPOS, marktontwikkelingen, evenementen, achtergrondinformatie, enzovoort. Klik hier om deze nieuwsbrief te downloaden.


PROPOS op de ESEF 2014
Precies twee jaar na de lancering van PROPOS op de ESEF stonden wij er weer.

Samen met onze partner Lean Improvers hebben wij een succesvolle week gehad. Wij hebben interessante gesprekken gevoerd met bedrijven over het verkorten van doorlooptijden, het verlagen van het onderhanden werk en hoe PROPOS kan helpen met het bedrijfsbreed zorgen dat afgesproken levertijden worden gehaald.
Ook dit jaar weer bedanken wij u voor uw bezoek aan onze stand.


Taalonafhankelijke PROPOS op komst
Momenteel wordt hard gewerkt aan een taalonafhankelijke versie van PROPOS.

Niet alleen bedrijven uit Nederland zijn namelijk geÔnteresseerd in PROPOS! Wij hebben verzoeken uit de Verenigde Staten, (Franstalig) BelgiŽ, Spanje, Denemarken en andere landen.

De taalonafhankelijke versie biedt mogelijkheden voor elke denkbare taal. Vanuit het Engels kan een dealer uit welk land dan ook PROPOS vertalen naar de door hem of haar gewenste taal.
 

Lean Improvers en PROPOS software kondigen samenwerking aan
Per 1 oktober 2013 is Lean Improvers implementatiepartner van PROPOS software.
Lean Improvers heeft de kennis en de ervaring in huis om een duurzame implementatie van PROPOS bij uw bedrijf te realiseren. Samen met Lean Improvers gebruikt u PROPOS om uw organisatie verder te optimaliseren als het gaat om korte levertijden, hoge leverbetrouwbaarheid en lage productiekosten.

Met vier vestigingen in Nederland heeft u vanaf dit moment altijd een PROPOS specialist bij u in de buurt.

Voor zowel de klanten van Lean Improvers als de klanten van PROPOS software betekent deze samenwerking een verdere professionalisering en een verdere uitbreiding van het aanbod van software en diensten.
 

PROPOS nieuwsbrief juli 2013: Inspiratie!
De PROPOS nieuwsbrief van juli is uit. Daarin onder andere een inspirerend interview met ťťn van onze klanten. Klik hier om de nieuwsbrief als PDF te downloaden.
 

5 juni 2013: PROPOS in de Verenigde Staten
Deze week is het QRM congres in Wisconsin in de Verenigde Staten. PROPOS is daar vertegenwoordigd en diverse bedrijven hebben al interesse getoond in onze software.


2 PROPOS implementaties in BelgiŽ
Momenteel wordt keihard gewerkt aan twee PROPOS implementaties bij productie-bedrijven in BelgiŽ. Het eerste bedrijf is actief op het gebied van metaalbewerking en het tweede bedrijf werkt op het gebied van interieurbouw.
 

Succesvolle oplevering met directe resultaten
De oplevering van PROPOS in Zuid-Holland is erg succesvol verlopen. Al direct na de invoering zijn grote besparingen gerealiseerd. Er wordt flink bespaard op overwerken en als er wordt overgewerkt kan dat heel selectief. Ook in drukke tijden wordt aan de juiste orders gewerkt terwijl het in het verleden voor kon komen dat orders voor over een maand al klaar waren en orders voor volgende week nog niet gestart. De medewerkers op de werkvloer zijn voor hun dagelijkse werkzaamheden minder afhankelijk geworden van de productieleider die nu meer als vliegende keep optreedt en tijd overhoudt om mensen op te leiden en bij te scholen.
 

PROPOS ook aanwezig op QRM conferentie deze zomer in Amerika
Begin juni 2013 zal voor het 20e jaar de QRM conferentie in Madison worden gehouden. Uiteraard zal ook PROPOS software daar vertegenwoordigd zijn. Godfried Kaanen zal een presentatie houden over de weg die hij met zijn productiebedrijf, met zijn mensen heeft afgelegd afgelegd om te komen tot de huidige, zeer succesvolle implementatie van QRM, ondersteund door software.


PROPOS implementatie verloopt zeer voorspoedig

De implementatie van PROPOS bij een bedrijf in Zuid-Holland loopt voorspoedig. Nadat een koppeling met Mamut Business Software is gemaakt, importeert PROPOS probleemloos alle lopende projecten zodat inzicht ontstaat in de situatie in de fabriek. Al direct vergroot PROPOS de zelfstandigheid van de productie-medewerkers en vergemakkelijkt PROPOS de planning.QRM Conferentie groot succes

De eerste
QRM Conference buiten de Verenigde Staten was een groot succes Op 6, 7 and 8 juni hebben bedrijven en universiteiten van over de gehele wereld in Arnhem theorie en praktijkervaringen uitgewisseld op het gebied van QRM.
Op de derde dag van het congres vond het bedrijfsbezoek bij BOSCH Scharnieren en Metaal plaats. De bezoekers konden daar ervaren hoe BOSCH de ideeŽn van QRM in de praktijk heeft gebracht en hoe het PROPOS systeem hen daarbij ondersteunt.
De reacties waren erg positief en er is diverse keren gevraagd naar een Engelse vertaling van het PROPOS systeem.
 

5, 6 en 7 juni: Eerste QRM Conferentie in Europa
Op
5-7 juni vindt in Arnhem de eerste QRM Conferentie buiten Amerika plaats. Bedrijven, universiteiten en hogescholen delen QRM inzichten en ervaringen, ook met u! Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen.


Maart 2012: Succesvolle ESEF voor PROPOS
De ESEF 2012 was succesvol voor PROPOS! Wij hebben interessante nieuwe contacten gelegd en bijgepraat met oude bekenden. Graag bedanken wij u voor uw bezoek aan onze stand.
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Direct contact met ons?

Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Uw naam:
Bedrijfsnaam:
E-mail:
Vraag:
 

 

 
 
 
(c) 2012  PROPOS software   |   PROPOS software   |   Voltastraat 84   |   7006 RW   |   Doetinchem   |   (+31) (0) 850 479 865   |   info@propos-software.nl