QRM in de slag tegen het coronavirus? In de VS worden principes van de procesverbetermethode Quick Response Manufacturing (QRM) ingezet om te helpen met de ontwikkeling van coronavirus tests. De doorlooptijd van het ontwikkelen van de test wordt zo drastisch verkort, waardoor de ontwikkelaar kan inspelen op de grote vraag naar de tests.
Co-Diagnostics, een bedrijf uit Utah, werkt in samenwerking met Promega international aan nieuwe tests om infectie met COVID-19 vast te stellen. Nadat Co-Diagnostics de gepatenteerde test ontwikkelde, ging het team van Promega aan de slag om de tests te produceren, testen en te verpakken onder de hoogste kwaliteitsstandaard – dit alles in minder dan 10 werkdagen. Hun geheim? QRM.
Kortere doorlooptijd met QRM
Promega richtte zowel het lab als het kantoor in volgens QRM-principes. “De meeste bedrijven richten zich op QRM op de werkvloer, maar wij realiseerden ons dat het net zo belangrijk is om inefficiëntie in onze kantoorprocessen aan te pakken”, aldus Promega Senior Manager Kristina Pearson.
Met de toepassing van QRM werd de doorlooptijd teruggebracht van 15 naar 10 werkdagen, en met de extra ingebouwde capaciteit in het lab en kantoor kan het bedrijf zelfs binnen 5 werkdagen toekomen aan de klantvraag, in het Geval van pandemische noodgevallen.
Sneller schakelen dankzij Quick Response Manufacturing
CEO Dwight Egan van Co-Diagnostics legt uit: ‘Dankzij Promega konden wij sneller hoge kwaliteit diagnostische tests ontwikkelen. Ons business model heeft een productiebedrijf nodig dat snel kan schakelen.”
Promega is een lid van het centrum voor Quick Response Manufacturing aan de universiteit van Wisconsin-Madison. Met QRM worden doorlooptijden drastisch verkort, waardoor bedrijven sneller in staat zijn om op (specifieke) klantvraag in te spelen. Het succesverhaal laat zien hoe QRM zelfs kan helpen met de globale crisis.
Het hele artikel is hier te vinden: QRM principles enable Promega to aid in development coronavirus test